Oproep V&VN jeugd: Ga door, blijf actief tijdens sluiting kinderopvang en scholen

  • 20 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Nu de scholen en de kinderopvang voorlopig nog dicht blijven is het van belang om aan kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten en medewerkers van kinderopvang te blijven vragen hoe je hen kan helpen en ondersteunen. Laat op alle mogelijke manieren (bel, mail, app, chat, loop een stukje samen op, via lokale nieuwsberichten, via je netwerk) aan jongeren ouders, leerkrachten en kinderopvang weten dat ze op je kunnen rekenen als een laagdrempelige vraagbaak voor ondersteuning, advisering en dat je hulp erbij kan halen of een doorverwijzing kan verzorgen als dat nodig is. V&VN jeugd roept alle jeugdverpleegkundigen op om in contact te blijven met jongeren, kinderen en gezinnen. Denk vooral aan veel-verhuizers, vluchtelingen, laaggeletterden, mensen zonder telefoon of internet en bij mensen met angststoornissen.

Verwijs ook naar de chatmogelijkheden via de GroeiGids en JouwGGD, de Luisterlijn, jongerenhulponline.nl, ggdsamengezond.nl en allesoverzwanger.nl.

Informatie en tips voor ouders en kinderen:

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Kinderen/Thuis/Als-het-thuis-niet-fijn-is

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Praten-over-coronavirus/Antwoord-geven-op-vragen-van-kinderen-en-jongeren

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Wat-als-spanningen-thuis-oplopen-door-coronavirus-jongere

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Over-het-virus/Waarom-vragen-van-jongeren

https://assets.ncj.nl/docs/cbe52272-0010-4f07-8ec7-7da23270e785.pdf

Een mooi voorbeeld is de gemeente Utrecht die via de scholen aan alle ouders een brief stuurde met informatie hoe ouders het buurteam en de jeugdgezondheidszorg kunnen bereiken en wat die voor ouders kunnen doen. Kijk regelmatig op de corona pagina van het NCJ en het NJi.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)