Oproep Unicef: Zoek nú naar alternatieven voor schoolsluiting

  • 20 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Donderdag 14 januari 2021 plaatste Unicef samen met 50 organisaties, waaronder het NCJ, een advertentie in de dagbladen met deze verklaring:

Zoek nu naar alternatieven voor schoolsluiting. Wij maken ons grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. Door de maatregelen om de coronacrisis te bezweren lopen zij enorme ontwikkelingsrisico’s. Het aantal kwetsbare kinderen en jongeren groeit doordat hun belangen het onderspit delven. Dat de scholen nu gesloten zijn, verergert de situatie en maakt die zelfs acuut. Wat ons betreft, is het sluiten van scholen een verregaande maatregel die ook niet nodig zou moeten zijn. De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven. Door te zoeken naar andere oplossingen kunnen we de ontwikkelingsschade voor kinderen en jongeren beperken. We roepen het kabinet en het OMT met klem op niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook de risico’s die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen nadrukkelijk bij hun afwegingen te betrekken. Ook vragen wij het kabinet om onmiddellijk te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting. Ondersteun het onderwijs door breed en creatief te kijken naar alternatieven. Betrek kinderen en jongeren daarbij, net als organisaties voor sport en spel. Verbeter daarnaast de veiligheid op school en maak afspraken over het houden van afstand. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)