Oproep: gezocht opvolger voor Nelleke Maas in de Taskforce Rookvrije Start!

  • 24 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

We zijn op zoek naar een jeugdverpleegkundige of verpleegkundige specialist die zitting wil nemen in de landelijke Taskforce Rookvrije Start! ter vervanging van Nelleke Maas, de huidige afgevaardigde van V&VN vakgroep Jeugd. Het doel van de Taskforce is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. Je werkt samen met geboortezorgprofessionals, het Trimbos Instituut, het College Perinatale Zorg (CPZ), een jeugdarts vanuit de AJN en VWS. De Taskforce bevordert multidisciplinaire zorg, agendeert het onderwerp en verbetert kennis van professionals en publiek. Momenteel ligt de focus op de lokale implementatie van alle mooie materialen die ontwikkeld zijn. Voor meer informatie kijk op https://rookvrijestart.rokeninfo.nl/ Daar zie je tevens wat er vanaf medio 2017 al bereikt is.

Je neemt deel aan de taskforce namens de beroepsvereniging V&VN vakgroep Jeugdverpleegkundigen en vertegenwoordigt daarmee je eigen achterban, jeugdverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten AGZ, werkzaam in de JGZ. De investering betreft een 2- maandelijkse vergaderingen van 2 uur en overleg met Trimbos en de koepels van ActiZ, GGD-GHOR en NCJ. Uiteraard ben je nauw betrokken bij het ontwikkelen van de materialen. Daarmee werk je direct samen met deskundigen van het Trimbos Instituut.

Binnen V&VN is de commissie “Roken? Onze zorg!” actief. Voor de verbinding binnen de verschillende vakgroepen en de link met de Taskforce Rookvrije Start is het erg fijn als je ook hierin participeert. Deze (digitale) vergaderingen vinden 1 x per 3 maanden plaats.

Je maakt deel uit van een enorm enthousiast, bevlogen en betrokken club mensen die 1 ding centraal stelt: een Rookvrije Start voor ieder nieuw leven. Neem gerust contact op met Nelleke Maas als je meer wil weten: nellekemaas@gmail.com.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)