Oproep: gezocht deelnemers werkgroepen Hervormingsagenda jeugd

  • 24 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Het VWS programma ‘Zorg voor Jeugd’ loopt af en wordt vervangen door het programma ‘Hervormingsagenda Jeugd’ (= efficiënter, lees ook: bezuiniging). Hiervoor is een structuur ingericht bestaande uit 9 werkgroepen. De Gezamenlijke Beroepsverenigingen uit de jeugdsector (GBV) willen uitermate betrokken blijven en hebben daarom voor alle 9 groepen proactief namen van potentiële deelnemers voorgedragen aan VWS en hiermee als het ware een schaduwteam samengesteld. AJN en V&VN jeugd maken deel uit van de Gezamenlijke Beroepsverenigingen.

Het is nog maar de vraag of VWS deelname van de beroepsverenigingen aan alle groepen zal accepteren. Maar mocht dat het geval zijn, dan is er tussen nu en februari 2022 veel werk te doen. Dit hoeft niet helemaal blanco, er zijn aandachtspunten en ideeën geopperd.

Betty Bakker heeft zich opgegeven voor de werkgroep  ‘Reikwijdte en preventie’.

Voor de werkgroep ‘Kwaliteit en Effectiviteit’ zoekt V&VN vakgroep Jeugd een gegadigde. Jeugdverpleegkundigen horen ook thuis in de werkgroep ‘Toegang’. Immers de toegang is soms slecht te passeren en eenmaal binnen wordt slecht met het voor-veld/de ‘collectieve’ preventie, samengewerkt of afgeschaald. Ook daarvoor zoeken we een kandidaat.

Ben je Jeugdverpleegkundige met expertise in het brede jeugddomein en heb je interesse om voorgedragen te worden voor de werkgroep ‘Kwaliteit en Effectiviteit’ of de werkgroep 'Toegang’?

Meld je dan zo snel mogelijk bij Betty Bakker: betty.bakker@adviezorg.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)