Op naar een nieuw jaar….

  • 21 december 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Foto Nwe Voorz Jeud (1)

Esther van ‘t Hoff:

Het is december 2022, dit jaar is bijna voorbij. We zijn al bijna vergeten dat we 2022 begonnen in een lock down. Dat had consequenties voor ons als jeugdverpleegkundigen. Sommigen van ons hebben zich begin van dit jaar ingezet voor de Covid vaccinaties, anderen waren druk bezig om te kijken hoe we tijdens de lock down nog zo goed mogelijk de JGZ konden uitvoeren en er te kunnen zijn voor alle kinderen en ouders.

Het was een pittige start. Echter hebben we ook mooie dingen meegenomen uit deze periode. Zo maken we nu nog regelmatig gebruik van beeldbellen met ouders en kinderen. Daarnaast is het ook gemakkelijker om digitaal contact te hebben met jeugdverpleegkundigen uit het hele land. Ook de maandelijkse vakgroep overleggen zijn nu digitaal. Je bent altijd welkom om deze een keer bij te wonen en mee te praten over alles wat in je vak speelt. Lees verder

In het afgelopen jaar zijn we als vakgroep jeugdverpleegkundigen bij verschillende onderwerpen en commissies betrokken en actief geweest op zowel landelijk als lokaal niveau. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vernieuwde Landelijk Professioneel Kader, het prenataal huisbezoek voor zwangeren in een kwetsbare situatie, Kansrijke Start, subsidieplan voor post HBO- opleiding tot jeugdverpleegkundige, Oekraïense vluchtelingen kinderen ed. Onderwerpen waar we zeker mee verder gaan in 2023!

Een nieuwe groep jeugdverpleegkundigen is gestart met het ambassadeurstraject, zij zijn inmiddels volop aan de slag en we horen positieve geluiden uit deze groep.

2022 was een bewogen jaar, maar samen met al onze collega’s in de jeugdgezondheidszorg stonden we klaar voor alle kinderen en hun ouders in Nederland. Bedankt voor je inzet als jeugdverpleegkundige!

Laten we er in 2023 weer een mooi jaar van maken voor de jeugdgezondheidszorg!

Fijne feestdagen en een inspirerend 2023!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)