Online mini-symposium ‘Borstvoeding

  • 22 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Met veel plezier nodigt het Voedingscentrum jeugdverpleegkundigen uit om op woensdag 6 oktober van 14.30 – 16.30 uur gratis deel te nemen aan het online mini-symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’. Recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding staan centraal en borstvoeding wordt vanuit een internationaal perspectief staan belicht. Het Voedingscentrum organiseert dit symposium samen met de Landelijke Borstvoedingsraad in het kader van de Landelijke Borstvoedingsweek. Kim Bischoff vertegenwoordigt V&VN jeugdverpleegkundigen in dit Platform. Meld je aan op de website van het Voedingscentrum om deel te nemen of gebruik de aanmeldlink

Programma symposium

  • Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad, opent het symposium
  • Professor Hans van Goudoever, kinderarts bij het Emma Kinderziekenhuis en oprichter van de Nederlandse Moedermelkbank, geeft een presentatie over de kracht van borstvoeding, juist tijdens COVID. Hij vertelt over zijn recente onderzoeken naar borstvoeding in relatie tot het coronavirus en vaccinaties.
  • Karen van Drongelen, projectmanager Gezonde Start en Opgroeien bij het Voedingscentrum, deelt recente cijfers over het geven van borstvoeding in coronatijd.
  • Maria Flothkötter, head of division healthy bij het Federal Centre for Nutrition in Duitsland, presenteert hoe in Duitsland een integrale aanpak voor het ondersteunen van borstvoeding is geïmplementeerd.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)