Onderzoek naar beeldbellen en chatgesprek

  • 23 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving van de Avans Hogeschool is op zoek naar JGZ-professionals die willen deelnemen aan een onderzoek naar de verstandhouding tussen hulpvrager en hulpverlener tijdens beeldbellen, chatgesprekken of een e-consult. De resultaten van dit onderzoek zijn van waarde voor het opstellen van een richtlijn voor zorg op afstand. Bied jij of biedt jouw organisatie online opvoedingsondersteuning en wil je weten wat de kwaliteit is van het beeldbellen, een chatgesprek of e-consult? Het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving heeft hiervoor een gevalideerde internationale vragenlijst ontwikkeld. Aan de hand van elf vragen over vertrouwen wordt inzichtelijk gemaakt of en hoe het online contact wordt gewaardeerd. Dat inzicht is belangrijk, want een goede verstandhouding voorspelt een beter effect van de hulp. En andersom geldt dat ook: als er onbegrip, wantrouwen of onduidelijkheid is verstoort dit de hulpverlening.

Meedoen? Je kan individueel of als gehele organisatie deelnemen aan het onderzoek. Meedoen kan tot en met augustus 2022 door te mailen naar lectoraatjeugdgezinensamenleving@avans.nl. De resultaten worden in het najaar teruggekoppeld en gepubliceerd op de website van het lectoraat Jeugd, Gezin & Samenleving van Avans Hogeschool.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)