Onderuithangen is schadelijk voor een kinderruggetje

  • 1 juli 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
  Kinderen zitten te veel en hangen te veel onderuit, waardoor hun tussenwervelschijven schade oplopen. Met als gevolg op jonge leeftijd al nek- en rugklachten. Veel schermgebruik, weinig buitenspelen, te veel zituren lijken de boosdoeners. Vroeger corrigeerden moeders hun kinderen: ‘rechtop zitten’. Dat gebeurt nu niet meer. De noodzaak om van jongs af aan veel te bewegen staat beschreven in de JGZ richtlijn ‘Houding en bewegen”.
Zoals zo veel specialisten vindt orthopeed Piet van Loon dat de generalistische JGZ professionals te weinig aandacht besteden aan zijn onderwerp. Te lezen in de nieuwsbrief Zorg en Innovatie van 20 juni 2024. 
Lees het artikel Advisering consultatiebureaus over houding en meer en goed bewegen van kinderen kan veel beter - Nieuwsbrief Zorg en Innovatie >>>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)