Nieuwe voorzitter vakgroep jeugd zich voor

  • 20 november 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Foto Nwe Voorz Jeud

Mijn naam is Esther van ’t Hoff. Sinds oktober heb ik het stokje van Annemieke Goudkuil overgenomen als voorzitter van V&VN vakgroep jeugdverpleegkundigen.

Graag wil ik me via deze weg aan jullie voorstellen.

Mijn passie voor de jeugdgezondheidszorg is ontstaan toen ik tijdens mijn 3de jaar van de HBO-V stage mocht lopen op het consultatiebureau in Uithoorn. Het was een geweldige tijd. Mijn eigen spreekuren draaien, ouders goed op weg helpen in de eerste jaren van het ouderschap, op de fiets de wijk in voor huisbezoeken en het bijwonen van overleggen met ketenpartners etc. Ik heb in die maanden veel gezien en geleerd en het was voor mij duidelijk dat ik graag in de jeugdgezondheidszorg zou willen werken!

Na mijn afstuderen aan de HBO-V was er geen werk te vinden in de jeugdgezondheidszorg. Ik ben daardoor eerst gezondheidswetenschappen gaan studeren en heb verschillende banen in de zorg gehad. Na een aantal jaren zag ik een vacature voor jeugdverpleegkundige bij mij in de buurt en heb meteen mijn kans gepakt! Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring binnen de jeugdgezondheidszorg, eerst als jeugdverpleegkundige en nu al enige tijd als stafverpleegkundige bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond. Als stafverpleegkundige heb ik geen rechtstreeks contact met jeugdigen en ouders maar ik kom geregeld op de CJG locaties en heb nauw contact met de professionals binnen onze organisatie.

Sinds het volgen van het ambassadeurstraject voor de jeugdverpleegkundige, wat overigens echt een aanrader is, ben ik actief binnen de vakgroep jeugd. Daarvandaan kunnen we onze taak als jeugdverpleegkundige beter op de kaart zetten en een bijdrage leveren aan het verbeteren van de jeugdgezondheidszorg voor alle kinderen en ouders. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar gezamenlijk met andere professionals binnen de jeugdgezondheidszorg.

De jeugdgezondheidszorg is de laatste jaren volop in beweging en er liggen nog veel mooie uitdagingen voor ons. Als voorzitter van de vakgroep Jeugd wil ik hier graag mijn bijdrage aan leveren.

Graag hoor ik ook van jou hoe jij je vak als jeugdverpleegkundige ziet en waar verbeterkansen liggen. Of wellicht heb je ideeën over waar de vakgroep mee aan de slag moet, of wil je gewoon even iets kwijt over je vak. Neem gerust contact met mij op via jeugd.mgz@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)