Nieuwe animatie informeert ouders over derdehands rook

  • 24 februari 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

De nieuwe animatie Rookvrije Ouders laat zien wat derdehands rook is en verwijst ouders naar effectieve hulp bij stoppen met roken.

Afbeelding1 Derdehands Rook

Om te voorkomen dat kinderen meeroken, houden steeds meer ouders hun huis rookvrij. Wat ouders echter vaak niet weten, is dat kinderen zo nog steeds schadelijke stoffen uit tabaksrook kunnen binnenkrijgen: derdehands rook. De nieuwe animatie Rookvrije Ouders laat zien wat derdehands rook is en verwijst ouders naar effectieve hulp bij stoppen met roken. "Het filmpje zet je aan het denken", vertelt een rokende moeder over de animatie. "Al rook je buiten, je kind rookt toch mee via derdehands roken. Helemaal stoppen is dus belangrijk".

De animatie biedt een mooie ingang voor het gesprek over stoppen met roken. "Ik heb het filmpje op het consultatiebureau aan ouders laten zien. Het kost een paar minuten maar is heel waardevol", vertelt jeugdverpleegkundige Anke Blom. "Het was een aanleiding om met de vader te praten over de stappen die hij wil zetten om te stoppen met roken". De animatie sluit af met een verwijzing naar ikstopnu.nl/rookvrijeouders. Hier kunnen ouders aangemeld worden -zelf of door een zorgprofessional- voor het effectief bewezen programma Rookvrije Ouders: telefonische hulp bij stoppen met roken.

Bekijk de animatie Rookvrije ouders en deel het filmpje (tijdens het consult) met ouders. Kijk voor meer info en materialen op rokeninfo.nl/rookvrijestart of mail naar rookvrijestart@trimbos.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)