Nieuw Beroepsprofiel Verpleegkundig Specialist

  • 5 februari 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • Maatschappij & Gezondheid

De Verpleegkundig Specialist (VS) is vanaf 2018 zelfstandig bevoegd voor indiceren, uitvoeren en delegeren van een aantal voorbehouden handelingen en treedt steeds vaker op als regie-voerend behandelaar, ook wel regiebehandelaar genoemd. Het nieuwe beroepsprofiel geeft hiervan een helder beeld.

Donderdag 31 januari 2019 ontving Ingrid Brokx, namens het netwerk van verpleegkundig specialisten werkzaam in de preventieve zorg, het nieuwe beroepsprofiel van de voorzitter van V&VN, Henk Bakker. De groep verpleegkundig specialisten werkzaam in de JGZ blijft groeien en dat is super!!! Het nieuwe beroepsprofiel is interessant voor het management van organisaties die belangstelling hebben in de mogelijkheden van de verpleegkundig specialisten.

Reageren is niet meer mogelijk

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)