Netwerkkaart en zelfscan voor werken in de eerste 1000 dagen

  • 22 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Hanna de Koning vertegenwoordigt V&VN jeugdverpleegkundigen aan Gezonde Start Tafel van het landelijke actieprogramma Kansrijke Start. Daar zijn een netwerkkaart, een zelfscan, een handreiking, en een overzicht ontwikkeld om professionals te ondersteunen bij het bereiken van (aanstaande) ouders voor, tijdens en na de zwangerschap.  De netwerkkaart geeft ouders meer zicht op steun uit hun omgeving . De zelfscan helpt om aan de hand van stellingen te reflecteren op wat je doet en kunt doen om ouders te bereiken. Deze netwerkkaart en de zelfscan zijn ontwikkeld en getest door ouders, ervaringsdeskundigen, coördinatoren van informele hulporganisaties, kraamverzorgenden, verloskundigen, gynaecologen, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kinderartsen, gezinsbehandelaars, opleiders en brancheorganisaties. Als je aanvullingen of verbeteringen hebt kan dat via kansrijkestart@pharos.nl.

Alvast meer weten? In deze video vertelt jeugdverpleegkundige Fiegret Herspoor waarom zij deze hulpmiddelen zo belangrijk vindt in haar werk.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)