Luie puber of serieus slaapprobleem?

  • 3 oktober 2018
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid

<strong>Medilex BV organiseert op vrijdag 25 januari 2019 in het congrescentrum Antropia in Driebergen een congres over slaapproblemen en slaapstoornissen bij jongeren. Het gaat over het onderscheid tussen lui pubergedrag en een serieuze slaapstoornis.

Uit meerdere studies blijkt dat tekort aan slaap effect heeft op leren, cognitieve prestaties en gedrag. Ook kunnen jongeren door slaapgebrek meer vatbaar worden voor ziektes, angstig worden of een dwangstoornis ontwikkelen. Aan de orde komen: signaleren, diagnose en behandeling.

Meer informatie over het congres

Reageren is niet meer mogelijk

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)