Landelijk JGZ netwerk laaggeletterdheid

  • 18 augustus 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Het is de ambitie van de Jeugdgezondheidszorg om het aantal laaggeletterden in Nederland, (2,5 miljoen) naar beneden te brengen. Als je niet goed kunt lezen, schrijven en/of rekenen, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven, heb je minder grip op je geldzaken en raakt het je gezin. Geletterdheid hangt samen met je probleemoplossend vermogen en is daarom onmisbaar voor het zelfstandig mee kunnen doen en kunnen functioneren in onze maatschappij. De gevolgen van laaggeletterdheid zijn dus groot!

Het NCJ zet zich hiervoor in door onder andere slimme samenwerkingen aan te gaan met elkaar en met partners zoals bijvoorbeeld gemeenten, bibliotheek, St. Lezen & Schrijven en Stichting Lezen. Een van de manieren van het NCJ het landelijk netwerk geletterdheid georganiseerd door Marga Beckers en Ellen-Joan Wessels. Op 7 september aanstaande (van 14.30 - 16.30 uur) komen partners weer samen in het landelijk netwerk geletterdheid. Onderwerpen die dan aan de orde komen zijn o.a. integrale aandacht, werken met de preventie matrix en focus op preventie. Je kunt je voor het landelijk netwerk aanmelden bij het NCJ. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)