Lancering Handreiking ‘Omgaan met armoede in de jeugdgezondheid’

  • 23 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. Professionals in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg spelen een belangrijke rol in het signaleren en bestrijden van kinderarmoede. Ter ondersteuning is ‘Omgaan met armoede in de jeugdgezondheid, een handreiking voor professionals in de geboorte- en jeugdgezondheidszorg’ ontwikkeld. De lancering is online op donderdag 14 oktober 2021 van 13.00- 14.30 uur.

De lectoren Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) beschrijven samen met Petra Kletter (adviseur Nederlands Centrum Jeugdgezondheid) 11 concrete werkwijzen voor het Signaleren, het Ondersteunen en het Stimuleren (de S.O.S -aanpak) bij kinderarmoede. Die zijn in kaart gebracht aan de hand van inzichten uit de wetenschap, praktijk en ervaringskennis. De handreiking is onderdeel van een drieluik: ‘Omgaan met armoede op scholen’ en ‘Omgaan met armoede in het sociaal domein’.

Tijdens de bijeenkomst van 14 oktober presenteren de 3 schrijvers ‘hun’ handreiking. Igor Ivakic, directeur van het NCJ neemt samen met Alexandra Bartelds, directeur van Divosa, de handreiking in ontvangst en blikken vooruit op wat de handreiking kan betekenen voor de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. Verschillende ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers uit de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg reflecteren op het thema kinderarmoede en schetsen wat nodig is om er echt mee aan de slag te gaan. Wil je digitaal aanwezig zijn bij de lancering van de handreiking, meld je dan hier aan. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)