JGZ en school: een gouden combinatie voor een schoolambassadeur

  • 29 juni 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Foto Schoolambassadeur

Een schoolambassadeur is een jeugdverpleegkundige of een jeugdarts die zorgt voor een goede werkrelatie tussen school en JGZ. Per school wordt bepaald wie deze rol op zich neemt. De schoolambassadeurs vertegenwoordigen het JGZ team dat bij de school betrokken is.

School en JGZ vullen elkaar perfect aan. Die zien immers allebei kinderen en jongeren opgroeien; ieder vanuit een eigen oogpunt. De JGZ organisatie JongJGZ uit de regio Zuid-Holland zuid is daarom een jaar geleden met project schoolambassadeur gestart. Huidig schooljaar is ermee proefgedraaid en vanaf het nieuwe schooljaar moet het staan op elke school in de regio Zuid Holland zuid. Sandra van Gemert is projectleider van dit project. Ze deelt graag de achtergrond en de werkwijze van de schoolambassadeur met andere JGZ professionals. Wil je weten wat een schoolambassadeur doet, lees dan bijgevoegd artikel.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)