Jeugdverpleegkundigen present op de ‘Voor De Jeugd Dag’

  • 24 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Thumbnail Minke En Brenda 3

De negende editie van de Voor de Jeugd Dag van 27 september j.l. was volledig digitaal, live vanuit de vertrouwde locatie Westergas in Amsterdam. De dag bracht verhalen waar je stil van wordt, verhitte discussies en tientallen ideeën kregen een boost. Alle presentaties kun je terugvinden in het blokkenschema op de website van de Voor De Jeugd Dag 2021. Jeugdverpleegkundige ambassadeurs Brenda Postmus en Minke Vellinga gaven een presentatie over digitalisering van onderdelen van de JGZ.

Brenda: De cursus ‘Ouderschap en een band met je baby’ kon door corona niet meer live. We hebben meer cursussen, maar vonden dat aanstaande ouders deze avond niet mochten missen voor de bevalling. Daarom zijn we van live naar een online gegaan. We hebben inmiddels 45 online cursusavonden verzorgd via zoom, eerst met een klein aantal gestart om alle ouders in beeld te kunnen krijgen, maar dat bleek ook prima te gaan met grotere aantallen. Soms zetten ouders het beeld niet aan, maar aan die zwarte schermpjes stellen we ook gewoon vragen en betrekken hen er zo bij. We laten alle geluid aan staan voor de interactie, dan horen we ook het gelach en gepraat. 

Minke: De app YOU maakt verbinding tussen jongeren en de JGZ en komt in de plaats van de vragenlijsten, waarbij kinderen vaak sociaal wenselijke antwoorden geven om maar niet uit de klas geplukt te worden. De JGZ maakt met YOU een draai van zo veel mogelijk informatie verzamelen voor de JGZ, naar ingaan op wat jongeren zelf willen weten. Jongeren kunnen zelf kiezen welke testjes ze willen doen en hun eigen resultaat vergelijken met hoe andere jongeren te het doen. De vraag of jongeren normaal zijn leeft immers meer dan de vraag of ze gezond zijn. Geen beoordeling of betutteling meer, maar tips. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)