Infosheet welbevinden vluchtelingen en nieuwkomers op school

  • 6 juli 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Vluchtelingen

Deze infosheet is gebaseerd op het onderzoek: Welbevinden op School voor vluchtelingenkinderen en andere nieuwkomers. In dit project is met negen scholen (PO en VO) met veel vluchtelingenkinderen en andere nieuwkomers en een Gezonde School Adviseur onderzocht naar wat een school nodig heeft om aan de slag te gaan met Welbevinden. Door actiegericht onderzoek is op deze scholen een ‘plan op maat’ geïmplementeerd voor het verbeteren van de aanpak Welbevinden op School. Deze infosheet geeft handvatten om een Aanpak Welbevinden schoolbreed neer te zetten.

Deze infosheet is bedoeld voor het primair en voortgezet onderwijs met veel vluchtelingenkinderen en andere nieuwkomers, zoals scholen met NT2 klassen en ISK’s.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)