Het hoort bij ons werk om stoppen met roken te bespreken

  • 23 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
PUUR Logo Met Achtergrond

Maar liefst 80% van de mensen die rookt wil stoppen met roken, maar lang niet iedereen weet hoe. Jeugdverpleegkundige Karin Wester benadrukt in bijgevoegd filmpje dat het haar taak is om roken met ouders te bespreken: “Het hoort bij ons werk om stoppen met roken te bespreken”. 

Voel je vrij om het filmpje van Karin Wester te delen op social media.

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van deze kinderen te beschermen. Daarom richt de landelijke campagne PUUR rookvrij zich momenteel op ouders met thuiswonende kinderen. Jeugdverpleegkundige Karin Wester roept haar collega’s op om het gesprek aan te gaan over roken. “Vraag ouders of ze roken en verwijs hen gemakkelijk en snel naar begeleiding”.

Kijk voor meer informatie, tips en een gratis materialenpakket op Toolkit PUUR voor profs - Trimbos-instituut.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)