Het 360°KIND-profiel

  • 25 maart 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
TJGZ

Deze maand in het digitale Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg (TJGZ) de proefschriftbespreking van Miriam Weijers.

Het 360°KIND-profiel is een adequate representatie van een gezondheidssituatie van een kind met theoretische ordening van data in lijn met het bio-psychosociale (BPS) concept van gezondheid en het classificatiesysteem dat hierop is gebaseerd: “the International Classification of Functioning, Disability and Health” (de ICF).

Het 360°KIND-profiel biedt in één beeld een begrijpelijk overzicht van relevante gezondheidsdata en ondersteunt het preventief klinisch redeneren en gezamenlijke besluitvorming optimaal. De implementatie wordt gehinderd door substantiële organisatorische factoren van het DDJGZ, tijdgebrek en onvoldoende prioritering en facilitering. Bottom-up en top-down draagkracht zijn essentieel voor een succesvolle implementatie.

Naar het artikel: Een gepersonaliseerde preventieve Jeugdgezondheidszorg, de 360°KIND-profiel studies | JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg (tijdschriftjeugdgezondheidszorg.nl)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)