Handreiking Omgaan met armoede in de JGZ in gelanceerd

  • 24 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. Die kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders verdienen hulp en begrip. Paul Blokhuis (Staatssecretaris van VWS) en Mirjam Jobse (Verpleegkundig specialist en aandacht functionaris armoede in de JGZ) geven in de handleiding de boodschap mee om een sensitieve, niet oordelende houding te hebben als professional. En samen met de ouders ervoor te zorgen dat de kinderen en jongeren kansrijk kunnen opgroeien, dat zij meer ontwikkelkansen hebben en dat zij kunnen meedoen. In de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in de jeugdgezondheid’ beschrijven de lectoren Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen), samen met Petra Kletter (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid) concrete werkwijzen voor het Signaleren, het Ondersteunen en het Stimuleren (de S.O.S.-aanpak) bij kinderarmoede.

Lieke van der Meulen zal vanuit het NCJ betrokken zijn bij de implementatie van de handreiking. Dus heb je ideeën of vragen over implementatie van de handreiking. Laat het haar weten.

De handreiking is het derde deel van een drieluik. Eerder werden de handreikingen ‘Omgaan met armoede op scholen’ en ‘Omgaan met armoede in het sociaal domein’ uitgebracht.

Download hier de handreiking.  of kijk terug naar de lancering

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)