Gezocht jeugdverpleegkundige met aandacht voor kindermishandeling

  • 23 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Voor een onderzoek naar de verbetering van de (vroeg)signalering van kindermishandeling in de jeugdgezondheidszorg is de Universiteit van Amsterdam (UvA) op zoek naar jeugdverpleegkundigen (ook aandacht functionarissen kindermishandeling), jeugdartsen, en beleidsmedewerkers en opleiders jeugdgezondheidszorg die deel willen nemen aan een interview van ongeveer 45 minuten via Teams of Zoom. De interviews worden ingepland in juni 2022. De UvA inventariseert hoe er binnen de opleiding van professionals in de jeugdgezondheidszorg aandacht wordt besteed aan (vroeg)signalering van kindermishandeling, hoe professionals zelf vinden dat ze hiervoor toegerust zijn, en wat er nodig is om dit beter te kunnen doen.

Jouw bijdrage is belangrijk om zicht te krijgen op de huidige stand van zaken van vroeg-signalering van kindermishandeling en jouw wensen tot verbeteringen waar alle jeugdgezondheidszorgprofessionals (en uiteindelijk ook de ouders en kinderen) baat bij hebben.

Meedoen? Is je interesse gewekt en wil je graag meedoen? Neem bij interesse of vragen contact op met UvA onderzoeker Isidora Stolwijk via i.j.stolwijk@uva.nl. Als beloning voor je deelname ontvang je een bol.com bon van 35 euro.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)