Factsheet prenataal huisbezoek

  • 22 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Scherm­Afbeelding 2024 04 22 Om 14.51.14

De complexiteit van de samenleving vraagt van de jeugdverpleegkundige het vermogen om tijdens het prenatale huisbezoek goed te kunnen redeneren om passende ondersteuning te kunnen bieden. Immers, de impact van de geboden ondersteuning wordt grotendeels bepaald door de bekwaamheid van de zorgverlener en de kwaliteit van de zorgrelatie.
De eerste stappen van het verpleegkundig proces tot het vaststellen van de ondersteuningsbehoefte lijken goed te worden uitgevoerd. De daaropvolgende stappen lijken minder procesmatig en veel gevarieerder te verlopen.

Eveliene Dera deed een focus onderzoek naar het prenatale huisbezoek; een essentiële taak voor jeugdverpleegkundigen in de periode rondom de geboorte.
​​​​

Factsheet Prenataalhuisbezoek 2024

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)