Factsheet Gezonde Kansrijke Start voor huisartsen

  • 25 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Hannadekoning

Hanna de Koning vertegenwoordigt V&VN-jeugdverpleegkundigen aan de Goede Starttafel. Ze deelt de volgende informatie.

VWS heeft een factsheet Gezonde Kansrijke Start gemaakt voor huisartsenpraktijken om de kennis te vergroten, samenwerking te versterken en handelingsopties te geven bij (aanstaande) gezinnen in kwetsbare omstandigheden. Deze factsheet Kansrijke Start staat boordevol kennis over de eerste 1000 dagen, informatie over het aanbod in het medisch-sociaal domein, praktische tools voor de huisartsenpraktijk en praktijkvoorbeelden van collega’s. Samenwerking met de JGZ wordt meerdere keren benoemd.

WVS wil de factsheet via allerlei wegen de huisartsenpraktijk in krijgen, zodat de kennis over een gezonde kansrijke start daar toeneemt en samenwerking versterkt.

Als je in contact bent met een huisarts(en praktijk) die behoefte heeft aan deze informatie, wijs ze dan op de digitale factsheet. ​​​​​
Kansrijke Start biedt de huisarts handelingsopties bij (aanstaande) gezinnen in kwetsbare omstandigheden.

Naar de factsheet

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)