Eindejaar boodschap voorzitter

  • 17 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Foto Annemieke Goudkuil, Bij Gezicht V&VN Jeugdverpleegkundigen

Trots & Bijzonder!

Beste jeugdverpleegkundige,

2021 is in zicht, wat mij achterom doet kijken naar ons jaar van 2020. Ik kan er geen andere woorden voor vinden dan dat het een bijzonder jaar was. Het was geen slecht jaar, geen goed jaar, het was vooral anders. We hebben nieuwe dingen geleerd en we verlangen soms terug naar het oude. Of wel het was een bijzonder 2020.

We hebben mogen ervaren dat sommige gezinnen hun eigen kracht hervonden tijdens de coronamaatregelen. Tevens mochten we naast nieuwe gezinnen staan die juist hun balans kwijt raakten. Daarbij hebben wij ook nieuwe vormen van begeleiden gevonden naast het ‘al oude’ fysieke consult en huisbezoek. Natuurlijk mis je het fysieke contact en vind je het soms noodzakelijk, maar ook hebben we ontdekt dat je met bijvoorbeeld (beeld)bellen veel kan betekenen voor gezinnen.

Ook waren jullie veerkrachtig. Zo goed als je kon hield je contact met de gezinnen. Stak je energie in het eigen maken van een andere manier van werken en moesten jij en je team ook een nieuwe balans zoeken. Tevens heb je in de privé sfeer ook dingen aangepast aan de maatregelen en vervolgens ben jij of je collega ingezet in de Covid19 bestrijding. Ik ben ongelofelijk TROTS OP JOU!

Ook kijk ik alvast vooruit naar 2021 …. Het wordt vast een bijzonder jaar, we zullen het gaan zien. We weten nu dat we veerkrachtig zijn, waar we voor willen strijden en beseffen we dat we soms ook oude dingen los kunnen laten en nieuwe dingen eigen kunnen maken. Het wordt vast weer een jaar waar je trots op jezelf mag zijn.

Ik wens iedereen hele fijne kerst dagen toe en een gezond 2021, voor jou en je naasten.

Groeten Annemieke Goudkuil

Voorzitter vakgroep jeugdverpleegkundige V&VN

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)