Duurzame jeugdverpleegkundige

  • 21 februari 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Duurzaam

V&VN jeugdverpleegkundigen inventariseert wat jeugdverpleegkundigen kunnen bijdragen aan een gezond en duurzaam leefmilieu. Het gaat over de verwarming lager zetten, fietsen (met grote fietstassen) in plaats van met de auto, e-bikes, eigen mok ipv weggooi bekertjes, dopjes van de naalden apart houden, plastic en papier scheiden, hydrofiele luier op de weegschaal, minder uitprinten, mailbox opruimen (want een volle mailbox kost veel elektriciteit).
Sensire (Yunio JGZ) heeft een Greenteam. En de medewerkers van JGZ van de Gemeente Utrecht weten niet beter, want die gemeente voert een groen beleid. Maar ook als je organisatie geen groen beleid heeft kun je met welwillende collega's  zelf het initiatief nemen. Verder ging het over wat je adviseert aan ouders en jongeren.

Heb je tips, goede voorbeelden, wil je er iets over zeggen, laat het weten via jeugd.mgz@venvn.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)