Durf te durven

  • 18 november 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Alle kinderen zijn wel eens bang. Maar sommige kinderen zijn veel banger dan hun leeftijdsgenoten. Er blijken veel kinderen met problematische angst rond te blijven lopen. Soms zie je je vrolijke en opgewekte kinderen ineens veranderen. Het begint ‘s avonds al: ‘Mam, ik heb buikpijn. Ga maar slapen, morgen is het over,’ Maar ‘s morgens is de buikpijn er nog gaat het kind met tegenzin naar school en komt het steeds vaker voor. Er is een online training die kinderen leert omgaan met angst. Een 8-weekse online training ‘Leer te Durven!’ voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar met angstklachten. Het is een training die kinderen thuis achter de computer kunnen doen. Het gaat bij deze online training om kinderen te kunnen bereiken die (nog) niet in aanmerking komen voor psychologische hulp of voor wie de drempel naar professionele hulp te hoog is.

Kinderen kunnen deze training gratis volgen dankzij subsidie van Stichting MIND/Fonds Psychische Gezondheid. Elk deelnemend kind krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen. Irma Timmerman van de Open Universiteit vraagt dan ook of jeugdverpleegkundigen kinderen kennen die aan de training zouden willen of kunnen deelnemen. En of je de online training ‘Leer te Durven!’ onder de aandacht wilt brengen bij ouders en collega’s.

De training is ontworpen door dr. Ellin Simon (Open Universiteit) en prof. Susan Bögels (Universiteit van Amsterdam). Deze website geeft meer informatie. Gelijk opgeven kan hier. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)