Cynthia de Koning: klinisch redeneren als basis van handelen in de JGZ

  • 23 maart 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Foto Bij Artikel Van Cynthia De Koning

Vanuit mijn visie en mijn deskundigheid vind ik het belangrijk dat de jeugdverpleegkundige met Evidence Based verpleegkundige methodieken en interventies werkt binnen de JGZ.

Het Neuman Systems Model (NSM) is een onderdeel van het verpleegkundig proces die een richtlijn Klinische Besluitvorming voor verpleegkundigen bevat. Met het NSM pas je als jeugdverpleegkundige het klinisch Redeneren toe. Hiermee sluit het NSM aan bij de wensen en behoeften van de cliënt maar ook bij mijn verpleegkundige visie. Dit laat naar mijn mening professionaliteit en leiderschap zien binnen het verpleegkundig vak en het bevordert het integrale werken binnen de JGZ waarin de nadruk ligt op de continuïteit van de zorg vanuit het verpleegkundig perspectief. Lees in het gehele artikel  hoe ik aan mijn JGZ collega’s laat weten dat het NSM een goede leidraad is bij het klinisch redeneren. Heb je vragen of wil je eens brainstormen over klinisch redeneren is de basis voor het verpleegkundig handelen? Bel of mail met gerust Cynthia de Koning.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)