Covid-19 sectorplan JGZ

  • 23 oktober 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Jacqueline De Vries

Vanwege de verwachtte oplopende Covid-19 cijfers heeft V&VN jeugd samen met AJN, ActiZ Jeugd GGD/GHOR Nederland en het NCJ een JGZ sectorplan gemaakt voor verschillende fases van Covid-19 zoals die zich mogelijk kunnen gaan voordoen (Verkoudheid, Griep+, Continue Strijd en Worst Case). Voor elk scenario is in het schema (zie pagina 4) aangegeven wat het advies is voor de basis-, voorzorgs- en/of contact beperkende maatregelen om de JGZ zo veilig en verantwoord mogelijk door te laten gaan. Het plan is besproken met de managers JGZ en de besturen van de branche- en beroepsverenigingen. Minister Ernst Kuipers heeft momenteel het corona-crisisniveau, op advies van het RIVM, verhoogd. Dat betekent voor onze sector dat wij in fase 2 = Griep+ zitten. Naast de basisregels die bij verkoudheid gelden is het advies nu: geen handen te schudden en een medisch mondneusmasker te dragen bij verkoudheidsklachten en een negatieve zelftest. 

Het JGZ sectorplan is geschreven door: Jacqueline de Vries (V&VN jeugd), Joy-Ann Duursma (ActiZ jeugd), Tinneke Beirens (AJN), Karin Boode (GGDGHOR) en Elle Struijf (NCJ).

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)