Congres Nieuwe ontwikkelingen in het RVP

  • 17 september 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

STICHTING VACCINOLOGY MASTERCLASS organiseert een JGZ update over de ontwikkelingen m.b.t. vaccinaties. Zoals dat de HPV vaccinatie wordt aangeboden aan jongens en dat de leeftijd van deze vaccinatie vervroegd. Kinderen vanaf 5 jaar konden een vaccin krijgen tegen het SARS-CoV2-virus.  Er zijn meerdere rapporten van de Gezondheidsraad uitgekomen over het RVP in zijn geheel en over meningokokken B. Recentelijk heeft de minister van VWS besloten om, tegen het advies van de Gezondheidsraad in, om universele rotavirusvaccinatie niet op te nemen in het RVP. Ook is meer kennis beschikbaar hoe het beste een gesprek te voeren met ouders die twijfelen en veel vragen hebben. 

DOELGROEPEN: Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, huisartsen en overige zorgprofessionals in de infectieziektebestrijding. 

PROGRAMMA: De inhoud van het programma is onafhankelijk samengesteld door de Faculty van de Stichting Vaccinology Masterclass onder voorzitterschap van Prof. dr. Ronald de Groot, kinderarts/infectioloog Radboud UMC Nijmegen. 

ACCREDITATIE: De cursus is geaccrediteerd: ABAN, reizigersgeneeskundigen, V&V reizigers- verpleegkundigen en  verpleegkundig specialisten en voor jeugdverpleegkundigen wordt het nog aangevraagd.

DATUM:  Vrijdag 4 november 2022

LOCATIE: Hotel v.d. Valk, Bastion 73 Veenendaal Tel: 0318-799060  PRIJS: De deelnamekosten bedragen € 170,- per persoon. 

De bijeenkomst zal zowel fysiek als online gestreamd plaatsvinden.

Aanmelden: zie deze link.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)