Boek Micha de Winter

  • 29 mei 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Opvoeden

Pedagoog prof. Micha de Winter van de Universiteit Utrecht beschrijft in zijn nieuwe boek 'Medemenselijk opvoeden' dat ouders van nu regelmatig het verwijt krijgen dat ze hun kinderen te beschermend opvoeden.

Het kind moet optimaal worden voorbereid op onze steeds competitievere samenleving. Hij vraagt zich af of we daarmee een generatie creëren die te individualistisch is en niet met tegenslag kan omgaan. Ook gaat de Winter in op de beeldvorming over de jeugd, want negatieve beeldvorming over de jeugd is van alle tijden. De Winter pleit voor een opvoedstrategie met meer oog voor anderen in de samenleving. Dat vertelde hij onlangs tijdens een lezing op Studium Generale Universiteit Utrecht van de UU.
Pedagoog prof. Micha de Winter: Voeden we kinderen te individualistisch op? (video).
Bron video: Studium Generale Universiteit Utrecht

Uitgeverij SWP 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)