Behoeftepeiling JGZ Richtlijnen: jouw mening is belangrijk!

  • 22 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Welke JGZ Richtlijnen zijn aan herziening toe? En welke JGZ Richtlijnen hoeven niet te worden herzien, of zijn misschien overbodig? Wil je ook bijdragen aan de ontwikkeling van richtlijnen die goed aansluiten bij je dagelijkse werk? Jouw input is enorm belangrijk. Help mee en vul hier de vragenlijst van de behoeftepeiling voor de JGZ richtlijnen in.

Het invullen van de vragen duurt ongeveer 30 minuten en is mogelijk tot 7 december 2021.

Emily Miesen is vanuit V&VN jeugd betrokken van deze programmering van richtlijnen.

We hebben in de JGZ inmiddels 35 richtlijnen. V&VN jeugd heeft zich vanaf het allereerste begin ingezet voor de richtlijnen. Margot Kobussen en later Ingrid Staal bij de programmering van de richtlijnen en momenteel Annemiek Goudkuil, Trudie van de Staak en Monique Tol in de Richtlijn Advies en Autorisatie Commissie (RAC). Onderhoud van bestaande richtlijnen is essentieel. TNO heeft opdracht gekregen van ZonMw om te onderzoeken welke richtlijnen/modules de komende jaren herzien dan wel ontwikkeld moeten worden en met welke prioriteit. TNO voert hiervoor een brede behoeftepeiling uit onder JGZ-professionals, cliënten (ouders en jeugdigen) en andere stakeholders. Samen met een quickscan van de literatuur leidt dit tot een prioriteringsadvies, wat de basis zal gaan vormen voor de verdere invulling van de herziening en ontwikkeling van (modulaire) richtlijnen binnen het ZonMw-Richtlijnen programma 2019 – 2024.

Neem voor vragen contact op met Caren Lanting: caren.lanting@tno.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)