Armoede: Een stille crisis in Nederlandse gezinnen

  • 23 oktober 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Soler Berk

Een op de drie ouders maakt zich regelmatig tot bijna altijd zorgen over geld. Dat kwam uit een peiling die het NCJ eerder dit jaar (2022) hield onder professionals. 1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede (ruim 251.000 minderjarigen). De afgelopen maanden is de inflatie nog verder gestegen en is het aantal gezinnen dat hierdoor in de problemen kwam verder gegroeid.

Het NCJ doet nu een tweede peiling om te zien hoe de situatie nu is. De vraag is: zien JGZ professionals inderdaad meer mensen met financiële problemen? En heb je het zelf wellicht ook financieel zwaarder gekregen?

De vragenlijst voor professionals bevat 10 vragen over het signaleren van geldzorgen en de wensen en mogelijkheden om iets met deze signalen te doen.

V&VN jeugd roept jeugdverpleegkundigen op om de vragenlijst in te vullen, maar ook om die met zoveel mogelijk collega’s te delen!

Benieuwd naar de uitkomsten van de eerste peiling?

Bekijk het rapport ‘Geen gezin de dupe van financiële problemen’ met alle resultaten

Bekijk de Factsheet ‘Geen gezin de dupe van financiële problemen’.

Vul de vragenlijst in!

De vragenlijst kan t/m maandag 31 oktober worden ingevuld. (deze datum zal iets worden verlengd vanwege datum van uitkomen van deze nieuwsbrief).

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)