Anders kijken, anders leren, anders doen; inspiratiebijeenkomst V&VN jeugd

  • 23 oktober 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Inspiratiebijeenkomst

Vanaf 2020 stromen er HBO-V studenten het werkveld in die opgeleid zijn volgens een nieuw opleidingscurriculum. Onze toekomstige nieuwe collega’s zijn thuis in: het denken van meer zorg thuis, meer regie bij de patiënt en meer preventie, de visie van Machteld Hubert: van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag van de Mens in de Maatschappij (ZZ, GG, MM) en de indeling van de zorg in:

  • Voorzorg: goed functioneren in de maatschappij, preventie centraal (ons werkterrein).
  • Gemeenschapszorg: burgers voor burgers, meer zorg voor mensen thuis, robotica.
  • Laag complexe zorg: ouderen zorg, gehandicapte zorg , regierol verpleegkundige.
  • Hoog complexe zorg: intramurale behandeling. 

Al deze ontwikkelingen vragen om een actualisering van de beschrijving van CanMedsrollen in ons expertisegebied. Die uitgeschreven rollen helpen jeugdverpleegkundigen om meer bewust bekwaam te worden, maar ook om allemaal dezelfde woorden te gebruiken. Tijdens de brede bijeenkomst van 13 oktober van V&VN vakgroep jeugdverpleegkundigen werd enthousiast gediscussieerd over hoe de CanMeds rollen nu al zichtbaar zijn in het werk en wat er vanwege deze ontwikkelingen aangepast moet worden aan de CanMedsrollen van de jeugdverpleegkundige. Betty Bakker, Eveliene Dera, Cynthia de Koning en Willy Brink werkten het verder uit. Enkele enthousiaste jeugdverpleegkundigen gaan meedenken over nieuwe tekst bij diverse CanMedsrollen of gaan het geheel meelezen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)