AEF Op zoek naar kwetsbare ouders

  • 14 oktober 2019
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Onderzoeksbureau AEF heeft een opdracht van het ministerie van VWS om een verkenning te doen naar het beter bereiken van kwetsbare ouders in het kader van het actieprogramma Kansrijke Start.

Gesprek met kwetsbare ouders

Om echt te weten wat ertoe doet in het bereiken van deze groep, wil het onderzoeksbureau in gesprek met kwetsbare ouders, professionals en experts uit praktijk en wetenschap. Het onderzoeksbureau is op zoek naar jeugdverpleegkundigen die hen in contact kunnen brengen met 1 of 2 kwetsbare (aanstaande) ouders, bijvoorbeeld (aanstaande) ouders die de neiging hebben om zorg en hulpverlening te mijden, ouders die kampen financiële en/of woonproblematiek, ouders die psychiatrische problemen hebben, of ouders die zeer jong zijn en onvoldoende kunnen steunen op hun netwerk.

Kwetsbare stellen

Hierbij zoeken ze ook kwetsbare stellen met een kinderwens. Verder vraagt het onderzoeksbureau of je deze (aanstaande) ouders na overleg zou willen uitnodigen tot medewerking aan het onderzoek en de onderzoekers in contact brengen met deze gezinnen. In de bijgevoegde factsheet  lees je hoe de procedure verloopt en waar je je kan aanmelden.