Advies aan wethouders vanuit Zorg voor de Jeugd

  • 23 oktober 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Margreet En Betty

Vergroot de mentale, fysieke en sociale veerkracht en weerbaarheid van kinderen en gezinnen. Zet in op preventie en vroegsignalering met aandacht voor (langere termijn) effecten die doorwerken in het onderwijs. Dat zal de druk op de specialistische jeugdhulp verminderen. De grootste knelpunten doen zich voor wanneer gezinnen problemen hebben op meerdere domeinen. Als wethouder kunt ú het verschil maken door het stimuleren van samenwerking tussen jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, scholen, huisartsen, sportverenigingen, jeugd- en cultuurverenigingen, veiligheid en schuldhulpverlening. Stimuleer waar u maar kunt.

De Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ) geven een aantal concrete suggesties aan de onlangs nieuw benoemde wethouders waarmee ze het verschil kunt maken voor de jeugd en gezinnen in hun gemeente. Betty Bakker en Margreet Verdel nemen van uit V&VN jeugd deel aan het samenwerkingsverband. Lees hier de brief aan de wethouders. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)