Achter de regenboog

  • 23 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Thumbnail Logo Achter De Regenboog

Achter de Regenboog organiseert al 25 jaar lotgenotencontacten (in de vorm van kinder- of gezinsweekenden) voor kinderen en jongeren, die een ouder, zusje of broertje zijn verloren. Vóór de COVID-crisis waren dat per jaar in Nederland zo’n 8000 jongeren. Lotgenotencontact blijkt ook bij jongeren een krachtig middel te zijn om de dood van een gezinslid te verwerken en weer met het leven verder te kunnen. Deze weekenden staan onder begeleiding van professionele rouwtherapeuten. Naast deze weekenden geeft ‘Achter de regenboog‘ via de Informatie- en Advieslijn informatie aan o.a. ouders, zorgprofessionals en onderwijskrachten over kinderen en rouw. Meer informatie kunt u vinden op de website

Verpleegkundigen zijn vaak dé professionals, die het eerst geconfronteerd worden met vragen op het gebied van ‘kinderen & rouw’. Mede hierom wil Achter de Regenboog verpleegkundigen attenderen op hun activiteiten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)