15 jaar GenerationR

  • 24 januari 2020
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Van een kwetsbare naar een kansrijke start

Al meer dan 15 jaar loopt er in Rotterdam een grootschalig en langlopend onderzoek naar de gezondheid van een geboortecohort van 10.000 kinderen van meer dan 160 nationaliteiten onder de naam GenerationR. Onderzoekers van het Erasmus MC krijgen op deze manier zicht op de vraag waarom het ene kind zich goed ontwikkelt en het andere kind niet. De opgedane kennis leert ons ook hoe we kwetsbare gezinnen beter kunnen ondersteunen en hoe we hun omgeving zo aan kunnen passen dat hun kinderen vaker een kansrijke start krijgen. Vincent Jaddoe, hoofd Generation R: We zijn veel te weten gekomen over sociale verschillen in gezondheid en het effect daarvan op bijvoorbeeld bijziendheid en de gezondheid van het gebit bij kinderen. Het vervolgprogramma Generation R Next begint al vóór de conceptie en richt zich ook op het ontwikkelen van hulp gericht op de allereerste fase van het leven.

De onderzoekers van het Erasmus MC presenteren de resultaten van 15 jaar onderzoek in het boek ‘Gezond opgroeien: van een kwetsbare naar een kansrijke start’. Dat boek geeft een beeld van resultaten die belangrijke impact hebben op toekomstige generaties in Nederland. Het boek is op te vragen bij Generation R via: info@generationr.nl.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)