Welke gevolgen heeft de COVID-19 pandemie voor jou?

  • 29 september 2021
  • Intensive Care
Coronavirus

Hoe gaat het nu met je?

Onderzoekers van het Radboudumc en Erasmus MC gaan opnieuw de gevolgen van de COVID-19 pandemie op het mentale welzijn van IC-verpleegkundigen in Nederland in kaart brengen.

Dankzij de grote respons hebben we vorig jaar de gevolgen van de eerste COVID-19 golf kunnen meten om aandacht te vragen voor het mentale welzijn van IC-verpleegkundigen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn te vinden in het nieuwsbericht van Venticare en zijn onder andere meegenomen in beleidsbeslissing over de IC-capaciteit ten tijde van de COVID-19 pandemie. 

Gezien de landelijke behoefte aan vervolgonderzoek, vooral ook vanuit het veld zelf, gaan we opnieuw het mentale welzijn van IC-verpleegkundigen in kaart brengen. Daarnaast zijn we benieuwd welke maatregelen en interventies gedurende de afgelopen periode voor jou zinvol waren, of nog zijn, maar ook wat je eventueel hebt gemist. Deze informatie kan waardevol zijn voor betere ondersteuning in de toekomst. De uitkomsten zullen in november beschikbaar zijn en delen we via de V&VN IC, Venticare, maar ook met leidinggevenden, bestuurders en politici.

Kortom, hoe het nu met jou en je collega’s gaat en wat je de afgelopen periode geholpen heeft of gemist hebt, is nog steeds van groot belang. Daarom stellen we je deelname zeer op prijs.

Mark van den Boogaard, Marieke Zegers, Margo van Mol, Hidde Heesakkers
(IC-verpleegkundigen en onderzoekers Radboudumc en Erasmus MC)

Klik hieronder voor de vragenlijst:

Vragenlijst

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)