Tips & adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals

  • 29 maart 2020
  • Intensive Care
Brian Mcgowan 7Oabdheimsa Unsplash

Het ministerie van Defensie heeft een flyer gemaakt met tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals in tijden van het COVID-19 virus. 

"Deze periode (wereldwijde uitbraak COVID-19) is uniek en ingrijpend op vele fronten en kan stress opleveren om verschillende redenen. Er kunnen zorgen en stress ontstaan door het werk, maar ook in de thuissituatie of beiden. Velen komen terecht in onbekende en onvoorspelbare situaties. Misschien moet je werk doen waar je niet (volledig) voor bent opgeleid of word je overvraagd door de situatie.

Je vindt helpen waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar het kan spannend zijn en misschien weet je niet goed wat je moet verwachten. Dat is logisch. Erken dit voor jezelf en geef het aan bij een collega of leidinggevende. Blijf er niet alleen mee rondlopen, je bent niet de enige. Besef dat de meeste gevoelens en gedachten die je ervaart een normale reactie zijn, op een abnormale situatie.

Vergelijk deze periode met een marathon. Landurig en inzetbaar blijven is essentieel. Zorg voor jezelf en anderen (zelfhulp kameradenhulp) is daarin onmisbaar om ook voor de patiënten te kunnen blijven zorgen."

Download de flyer hier

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)