Renze Jongstra Chief Nursing Officer bij het LCPS

  • 7 oktober 2021
  • Intensive Care
IMG 20211006 134347 2~3

Met ingang van 1 oktober heeft ons bestuurslid Renze Jongstra plaats genomen als Chief Nursing Officer bij het LCPS. In deze functie zal hij binnen het LCPS een adviserende rol hebben op het verpleegkundig vakgebied in relatie tot de verschillende taken die het LCPS uitvoert. Het LCPS monitort de zorg in ons land en springt bij als dit nodig is, onder andere door patiënten te spreiden. De beschikbare zorgcapaciteit gaat over bedden én over de handen aan het bed: de verpleegkundigen. Met de komst van Renze zet het LCPS in op een nog betere informatievoorziening over en verbinding met de werkvloer.

Meer verbinding verpleegkundigen

Monique Jacobs, hoofd LCPS: “Met Renze halen we nóg meer zorgexpertise in huis. Hij is bekend met de inhoud op de werkvloer van het ziekenhuis en het reilen en zeilen van de MICU (een aangepaste ambulance met speciale IC-apparatuur en een speciaal IC-team aan boord, red.). Daarnaast is hij als bestuurder bij de IC-afdeling van de Beroepsvereniging van Verzorgenden & Verpleegkundigen (V&VN) bekend met de bestuurlijke kant van ons werk. Ik ben ervan overtuigd dat Renze met zijn achtergrond en netwerk een heel waardevolle bijdrage kan leveren aan de LCPS-activiteiten en -adviezen, en kan zorgen voor meer verbinding met de verpleegkundigen in het werkveld.”

Naast zijn werk bij het LCPS, blijft Renze Jongstra actief in zijn andere functies.

LCPS: Renze Jongstra Chief Nursing Officer bij het LCPS

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)