Oproep voor deelname aan wetenschappelijke studie over de impact van COVID-19 op IC-verpleegkundigen

  • 6 september 2020
  • Intensive Care
Question Mark JK69TRU

Beste collega IC-verpleegkundige,

Hoe gaat het nu met jou? Dat willen we graag weten.

Mede namens de V&VN-IC willen we in kaart brengen hoe IC-verpleegkundigen in Nederland deCOVID-19 pandemie hebben ervaren en wat het met hen (met jou dus) heeft gedaan.
Recent heb je via de V&VN-IC al een verzoek gekregen om een vragenlijst in te vullen over het IC opschalingsplan. Dat is vooral gericht was op proces en bestuur.

Deze nieuwe vragenlijst gaat vooral over JOU.

Het betreft een onderzoek waarin we op een wetenschappelijke manier onderbouwen hoe de IC-verpleegkundigen de pandemie hebben ervaren en wat de impact is op hun mentale gezondheid. IC-onderzoekers uit het Radboudumc en Erasmus MC voeren dit onderzoek uit. We willen in oktober via V&VN-IC en Venticare de resultaten delen met jullie, met leidinggevenden, bestuurders en politici.

We vragen je om mee te doen met dit korte vragenlijstonderzoek (invultijd ongeveer 10 minuten). Het is erg belangrijk omdat het om onze groep IC-verpleegkundigen gaat!

Om mee te doen hoef je alleen maar op: klik op onderstaande button en je kunt meteen beginnen.

Je hebt hiervoor tot 14 september de tijd.

Doe je mee?

Mede namens Rowan Marijnissen-de Jong (voorzitter V&VN IC) en Diederik Gommers (voorzitter NVIC) willen je alvast hartelijk danken voor je medewerking.

Mark van den Boogaard, Marieke Zegers en Margo van Mol
(IC-verpleegkundigen en onderzoekers uit Radboudumc en ErasmusMC)

Link naar de vragenlijst

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)