Kom jij het landelijk bestuur van V&VN IC versterken?

  • 4 juli 2022
  • Nieuwsbericht
  • Intensive Care
1 (2)

In verband met het einde van de termijn van twee van onze bestuursleden zijn wij vanaf komend najaar op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ben jij IC-verpleegkundige, wil jij je naast je huidige baan op vrijwillige basis inzetten voor het beroep, en landelijk de collega’s vertegenwoordigen? Als bestuurslid van V&VN IC ben je in de komende jaren samen met ons één van de voorvrouwen -of mannen van onze beroepsgroep.

V&VN is met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Onze missie is om de beroepsgroep in staat stellen om ons beroep met trots, passie en professionaliteit uit te oefenen. V&VN IC is een van de grotere afdelingen met rond de 1100 leden. De afdeling is zelfstandig beslissingsbevoegd op IC thema’s, en werkt binnen bredere thema’s samen met andere besturen, de ledenraad, het algemeen bestuur, afdelingen/platforms, de bestuurscommissies en het landelijk bureau in Utrecht.

Onze uitgangspunten zijn:

  • Het onderhouden en uitbouwen van de deskundigheid binnen ons vakgebied
  • Samenwerking met 100.000 beroepsgenoten om zo een krachtige stem te hebben in de landelijke politiek en invloed hebben bij andere belangrijke partijen in de zorg.
  • In gezamenlijkheid met onze beroepsgenoten de beroepsnorm en beroepsontwikkeling bepalen. Het bestuur van de afdeling V&VN Intensive Care wil de thuisbasis vormen en een ontmoetingsplaats zijn voor alle IC professionals in Nederland en daarbuiten.

Wij streven ernaar dat zoveel mogelijk kennis, kunde en ideeën worden gedeeld. We willen weten waar behoefte aan is en hoe we het beste onze achterban kunnen bereiken en betrekken. De bestuursleden van V&VN IC zetten zich, naast hun reguliere baan op of nabij de intensive care, in om ons vak zo goed mogelijk te ontwikkelen en profileren. We volgen de actuele ontwikkelingen in de zorg zowel inhoudelijk als organisatorisch, en hebben de laatste jaren meegewerkt aan wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen en standaarden, om bij te dragen aan kwaliteitsborging (bijvoorbeeld bij thema’s als decubitus, sepsis, donatiezorg en delier) en aan een nieuw beroepsprofiel. V&VN IC wil zichtbaar en toegankelijk zijn. Het bestuur van V&VN IC bestaat momenteel uit acht personen, die ieder een eigen aandachtsgebied hebben, waaronder opleiding, wetenschap en nationale/internationale samenwerking. Samen met onze adviseur van het landelijk bureau van V&VN werken wij aan ons jaarplan en daarmee aan zeggenschap, positie en toekomst van de IC verpleegkundigen in Nederland.

De volledige vacature is hier te bekijken.

Reageer op deze vacature

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)