Doorbraak in strijd tegen RS-virus: 'Ongelooflijk veel ziekenhuisopnames te voorkomen' (NOS)

  • 9 april 2023
  • Nieuwsbericht
  • Intensive Care
Aditya Romansa 5Zp0jym2w9m Unsplash

"Niet één, maar twee vaccins zijn veilig en effectief te gebruiken om een ernstige infectie met het RS-virus te voorkomen. Dat blijkt uit drie onderzoeken van de Nederlandse kinderarts-infectioloog Louis Bont van het UMC Utrecht, waarover de wetenschappelijke tijdschriften Lancet Infectious Diseases en New England Journal of Medicine publiceren.

Het nieuws wordt gezien als een doorbraak in de strijd tegen het RS-virus, dat wereldwijd de tweede doodsoorzaak is bij zuigelingen, na malaria. Het UMC Utrecht spreekt van een keerpunt. Hoewel het in Nederland zeldzaam is dat een kind aan het virus sterft, belanden er ook hier jaarlijks 150 tot 200 baby's op de intensive care. Onder gezonde zuigelingen wordt één op de 56 vanwege een besmetting opgenomen in het ziekenhuis."

Lees het hele artikel op NOS.nl. 

Ga naar het artikel (NOS)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)