Verkenning samenwerking vakgroepen Openbare Gezondheid

  • 20 november 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Infectieziekten
Foto OGZ Bijeenkomst 14 Nov 22

De vakgroepen binnen de Openbare Gezondheid - Infectieziekten, Seksuele Gezondheid en Tuberculose - hebben de wens uitgesproken om elkaar meer te informeren, samenwerking te verkennen en elkaar te versterken. Denk onder andere aan de ontwikkelingen rondom de Verpleegkundig Specialist en positionering van verpleegkundigen. 

14 November j.l. hebben we voor het eerst een overleg gehad in de nieuwe vorm en dat betekent dat een aantal verpleegkundig afgevaardigden van seksuele gezondheid, infectieziekten bestrijding en tuberculose bestrijding bij elkaar kwamen om te spreken over gemeenschappelijkheden en de ontwikkelingen binnen de OGZ. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we de vele vraagstukken die er zijn ook allemaal ervaren:

  • Hoe gaan we namelijk om met overvolle spreekuren PREP?
  • hoe staat het met het voorschrijven van medicatie?
  • Hoe kijken we aan tegen verpleegkundig specialisten binnen de GGD?

Dit is een greep uit een aantal punten die voorbij kwamen. Een enthousiaste groep verpleegkundigen die de koppen bij elkaar gaan steken om ook het verpleegkundig beroep weer op de kaart te zetten. Hoe doen we dat in al onze drukke levens waarin we al zoveel moeten? De energie die uit ons overleg kwam draagt bij aan de ideeën voor de toekomst waarover later meer.

Wil je vanuit jouw vakgebied aansluiten bij deze inspirerende OGZ groep, laat het vooral weten. Denk niet 'ik heb geen tijd' want dat hebben de huidige deelnemers ook niet. Maar de passie die we hebben voor ons vak en beroep delen we graag met jou!

Op de foto van links naar rechts: Marian Lenders vakgroep voorzitter Infectieziekten, Hanneke van Gerven vakgroep Infectieziekten, Karin Schroder bestuurslid M&G, Geraldine ter Linde vakgroep voorzitter tuberculose, Harriette van Buel vakgroep voorzitter Seksuele Gezondheid.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)