Vaccinatie locaties openen

  • 9 juli 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavaccinatie
  • M&G Infectieziekten

Het openen van uiteindelijk 14 locaties is afgerond en wat een feestje om elke keer weer de nieuwe locatie te dry runnen. Het kick start team hopte van locatie naar locatie om de priklijnen in te richten. Een vast team met van elke discipline één medewerker om te oefenen of alle processen goed zouden gaan verlopen. ”Hoe bedoel je te lage tafels?” Hopla daar gingen medewerkers van de gemeente samen met ons op zoek naar de juiste spullen. Veel heen en weer geren en gesjouw maar altijd weer met een nog beter resultaat. Dit leidde tot verbroedering en zo leuk dat dit ontstaat met veelal onbekende mensen en allemaal met als doel zo goed mogelijk de prik locaties inregelen. Immers op dinsdag inregelen, betekent op donderdag locatie open. Dit gaf nog wel eens de nodige zorgen binnen ons team want staat de tent stevig genoeg met deze wind? Is het niet te koud voor de ouderen of is het niet te warm voor de medewerkers ? Is deze looproute niet te krap of moet dat anders? Elke keer maatwerk en trots op mijn collega’s die dit mogelijk maakten. Mijn rol om alles in goede banen te leiden zit er op en misschien neem je de rol wel iets te serieus als je in de prikstraat aan een meneer vraagt of hij weg wil gaan omdat hij in de weg staat. De meneer in kwestie verdwijnt meteen en even later vraagt mijn collega: “ ik zag dat je al kennis gemaakt hebt met de burgemeester.”

Oeps, was het de burgemeester die ik wegstuurde? Tja hij stond dan ook echt in de weg. Later zegt hij : “goed dat je me wegstuurde hoor, het werk gaat voor” en hoe waar is dat. We gaan door......op naar de nieuwe nog te ontwikkelen locaties.

Karin Oudshoorn, GGD Rotterdam Rijnmond

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)