Trots op deze GGD Kanjers

  • 16 juni 2022
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid
Foto Karin Oudshoorn

“Een van onze GGD-kanjers is Karin Oudshoorn”, schreef GGD Rotterdam Rijnmond in een bericht op LinkedIn. “Als teamleider reizigerszorg en teamleider van het corona-outbreakteam houdt zij zich onder andere bezig met het beleid: waar gaan we als GGD naartoe en hoe ziet de toekomst eruit. Zeker in deze overgangsperiode staan er veel veranderingen te gebeuren.”

Karin: “In 2019 maakte ik na 22 jaar de overstap van GGD Zuid-Holland Zuid naar Rotterdam-Rijnmond. Kort daarna brak de coronapandemie uit. Het werd een van de drukste periodes in mijn leven. Tegelijkertijd was het ook een heel interessante periode. Ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk. In het begin van de coronacrisis was er nog geen vaccin, waren er nog geen priklocaties. Toen zetten we het bron- en contactonderzoek op. De gouden greep daarin was dat we hulp kregen van de co-assistenten uit het Erasmus MC. Zij hebben ons er echt doorheen geholpen. We hebben veel geleerd van de hele periode. Met ons team werken we nu toe naar een algeheel vaccinatiecentrum. Niet alleen voor reizigers, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld een vaccinatie tegen waterpokken, gordelroos of HPV willen. Mensen kunnen in het vaccinatiecentrum terecht voor advies en hulp op maat. Elke situatie is weer anders. Dat vraagt om maatwerk en onze medewerkers hebben die kennis en kunde in huis.”

Foto: Arnoud Verhey

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)