Functieprofiel verpleegkundige Infectieziekten Bestrijding

  • 24 maart 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Infectieziekten
Infectieziekten

Jolanda Rensink, voorzitter vakgroep IZB: Werken in de publieke gezondheidszorg en dan ook nog puur infectieziektebestrijding is elke dag een uitdaging. Ontzettend interessante materie en een onwijs dynamisch werkveld waarin veel partijen een plek hebben. En dat komt in de casuïstiek allemaal bij elkaar. Hoe dat in goede banen te leiden is al een job op zich en soms een hele puzzel!

Maar een verpleegkundige in de infectieziektebestrijding doet meer, veel meer! Het is nooit echt goed beschreven in een gedegen en breed gedragen functieprofiel. Daar heeft V&VN vakgroep IZB nu een goede start mee gemaakt om te gaan beschrijven waar we van zijn in een functieprofiel. Wat ons DNA/RNA is, om maar eens in de microbiologie te blijven.

Waarin maken wij het verschil?
Het is goed om dit te reflecteren, te luisteren naar oudgedienden, maar ook nieuwe collega’s in het land. V&VN vakgroep IZB heeft het afgelopen jaar samen met GGDGHOR NL hard gewerkt aan een projectplan. Dit plan kunnen we niet zelf uitvoeren. Simpelweg te weinig mankracht, vrijwillige basis en daarnaast een fulltime baan hebben of een druk gezin gaan niet samen.

Deze opdracht is naar NIVEL gegaan na een aanbestedingstraject. Die hield een eerste sessie met een afvaardiging van verpleegkundigen in het land. Er volgen meer sessies, een enquête, maar ook de adviesgroep voor het opstellen en schrijven van ons functieprofiel.

De eerste sessie was in ieder geval een groot succes! Er is veel input opgehaald, ik ben nu al trots op ons! Ik houd jullie graag een beetje op de hoogte van de voortgang op deze manier. En input is altijd welkom!!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)