Bijeenkomst 'Verpleegkundigen Maatschappij en Gezondheid Infectieziektebestrijding: waar willen we naartoe?'

  • 25 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Infectieziekten

Op 4 november organiseerde de vakgroep infectieziektebestrijding, samen met het LOVI, een bijeenkomst met de titel: 'Verpleegkundigen Maatschappij en Gezondheid Infectieziektebestrijding: waar willen we naartoe?'
Een dag met het thema: verpleegkundig leiderschap. Met ruim 30 verpleegkundigen IZB uit het land hebben we stilgestaan bij de rol en functie van verpleegkundige infectieziektebestrijding en het verpleegkundig leiderschap in het bijzonder. Denk aan 'klinisch' leiderschap, professioneel leiderschap, leiderschap op organisatorisch en systeem niveau en verpleegkundig leiderschap in politiek en beleid.

In de ochtend gaf Pieterbas Lalleman een inspirerende en interactieve presentatie. Lalleman werkt als verpleegkundige en organisatiesocioloog en is gepromoveerd in het thema verpleegkundig leiderschap.
Door middel van pitches werd aandacht besteed aan onder andere het ambassadeurstraject en het opzetten van een VAR. In verschillende groepen werd gediscussieerd over huidige vraagstukken in de infectieziektebestrijding en de rol van verpleegkundige M&G daarin.  In de plenaire terugkoppeling werd aan de hand van stellingen deze rol van de verpleegkundige verder geëxpliceerd. Een mooie dag waar ervaringen met elkaar gedeeld werden en eerste vervolgstappen gezet zijn voor de toekomst.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)