Oproep Witboek van de Verpleging en Verzorging

  • 26 januari 2022
  • Geriatrie & Gerontologie

Oproep Witboek van de Verpleging en Verzorging

In 1982 schreef Aart Eliens samen met Theo Dassen in opdracht van het toenmalige Beterschap het Zwartboek van de verpleging. Veel collega’s (1500 pagina’s vol) reageerden toen op de oproep van Het Beterschap om op te schrijven wat de gevolgen waren van het tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden. Dat Zwartboek werd aan de Kamervoorzitter overhandigd.

Nu bijna 40 jaar later wil Aart Eliens een Witboek van de Verpleging maken.

Het doel van het Witboek van de Verpleging en Verzorging 2022 is om een beeld te geven van waarom helpenden, verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak zo mooi vinden en wat de maatschappelijke waarde ervan is en waarom zij zo onmisbaar zijn binnen de gezondheidszorg. Via het Google-formulier (zie link hieronder) zijn de 5 vragen snel te beantwoorden en op te sturen.

https://docs.google.com/forms/d/1cMVv9-YnzWxnbhPtIeiFclTx2Sw3yWJ3tDZMpbE2GKw/edit?ts=61db03f5

Alvast bedankt voor jullie input! 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)